SEKTÖR > “Altun Balcı Kalitesi” 28 Yıldır Dünya Kadınlarının Favorisi

“Altun Balcı Kalitesi” 28 Yıldır Dünya Kadınlarının Favorisi

Yılların deneyimli kuyum ustası Ökkeş Balcı tarafından kurulan Altun Balcı Kuyumculuk; Dünyanın çok farklı ülkelerinde yaşayan kadınların tercihi oluyor. Kahramanmaraş kökenli Altun Balcı; Anadolu bölgesinin en çok altın takı ihracatı yapan markaları arasında en ön sıralarda yer alıyor. Kültürel takı grubunda son derece başarılı modeller ortaya koyan Altun Balcı Kuyumculuk; kendi branşında bir Dünya markası olma hedefine emin adımlarla ilerliyor…

Bugün itibariyle kuyumculuk mesleğinde 45 yılı geride bırakan Ökkeş Balcı; meslek hayatının son 28 yılında kendi kurduğu markasıyla çalışmalarını yürütüyor. Son 3 yıldır markanın ikinci kuşağını temsil eden, iç mimarlık yüksek eğitimini başarıyla tamamlayan Mehmet Balcı’nın da katılımıyla ihracatını başarıyla arttıran Altun Balcı Kuyumculuk; uzun yıllardır İstanbul’da hem toptan satış mağazasına hem de iletişim ofisine sahip.

Genel Müdür Mehmet Balcı; otantik ve kültürel takı grubunda Dünyada çok geniş bir coğrafyaya orijinal altın takılar sunduklarını belirterek; “Üretimimizin %90’nını ihraç eder durumdayız. Büyük deprem felaketiyle birlikte Kahramanmaraş Altınşehir’de bulunan atölyemizde üretim kısa bir dönem durdu. İstanbul’da bir atölye açmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Hem çalıştığımız kuyumcu dostalarımız hem de geniş ürün stoklarımızla bu geçiş döneminde hiçbir müşterimizi mağdur etmeyeceğiz. Ağırlıklı olarak 21 ayar takılar piyasaya sunan markamız; İJS fuar döneminde en yeni modellerini İstanbul Kuyumcukent’teki ofisinde sektör mensuplarına sunacaktır” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Arap kadınlarına hitap eden ürün koleksiyonlarına sahip olduklarını, yüzlerce yıldır varolan otantik takılara yeni yorumlar katarak ürün portföylerini oluşturduklarını kaydeden Mehmet Balcı; “Türkiye’de peşin çalışma prensibiyle hareket ediyoruz ve sınırlı sayıda yerli müşterimiz bulunuyor. İhracat potansiyelimizi arttırmayı hedefliyoruz. İlk olarak Dubai’ye ihracat yapan Altun Balcı Kuyumculuk; bugün Amerika’dan Avrupa’ya birçok ülkede müşterileri bulunan ve otantik takı grubunda hatrı sayılır bir üne sahip olan markamız olmuştur” dedi.

Büyük deprem faciasının hem kuyumculuk hem de farklı bir çok sektör açısından olumsuz yansımaları olacaktır

Balcı; büyük deprem felaketinin yaşandığı birçok ilde tekstil, demir çelik, mutfak malzemeleri gibi daha birçok alanda önemli bir durgunluğun yaşanmasına sebebiyet verebileceğini, kuyumculuk sektörünün de ister istemez önemli bir kan kaybı yaşayabileceğini sözlerine ekledi. Altınşehir’in normale dönmesiyle Kahramanmaraş’ta tekrar üretime başlayacaklarını dile getiren Mehmet Balcı; artık İstanbul’da bir atölye açmalarının da stratejik olarak zorunlu hale geldiğini açıkladı.