SEKTÖR > Pandeminin etkisi azalıyor ticaret hayatı canlanmaya başlıyor

Pandeminin etkisi azalıyor ticaret hayatı canlanmaya başlıyor

Düşen vaka sayıları, aşı programında ülkemizin atağa kalkması anında iş hayatına olumlu yansıyor. Birkaç ay önce adeta bomboş olan Çemberlitaş Tavukpazarı Sokak’ta hem yerli hem de yabancı alıcıları görüyoruz. Gümüş takı üretici ve satıcılarının yer aldığı sokakta yer alan Özcan Gümüş; son günlerde çok sayıda Avrupalı alıcıya ev sahipliği yapıyor.

Ülkemizin önde gelen gümüş takı üretici ve satıcısı Özcan Gümüş; özellikle Avrupa’dan gelen müşterileriyle eski günlerindeki hareketliliğe doğru yavaş yavaş yol alıyor. Pandemi döneminin sakinliğinde çok sayıda model üreten ve hareketli günler için ön hazırlık yapan Özcan Gümüş; gelecek adına ümitli.

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; kapanmanın bitmesinin ardından Avrupalı müşterilerinin yavaş yavaş İstanbul’a gelmeye başladığını, gelen müşterilerinin tamamının aşılarını olduktan sonra seyahat etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa ile önemli bir ticaret işbirliğine sahip olduğunu ve Avrupa ülkeleriyle aynı zaman diliminde aşı takviminin ilerlemesinin büyük önem teşkil ettiğini kaydeden Sinan Araç; açıklamasına şöyle devam etti:

“Aşı takviminde kısa sürede çok ciddi ilerleme kaydettik. Adeta milli bir seferberlik yaptık. Yaşanan bu olumlu gelişmeler iş hayatımıza da artı olarak yansıyor. Avrupa ülkelerinden gelen müşterilerimizi mağazamızda ağırlıyoruz. Şimdi heyecanla gerçekleşmesi muhtemel Ağustos ayının sonunda yapılması planlanan Las Vegas Jewellery Show var. Bu fuar gerçekleşirse uzun bir dönem sonra düzenlenen ilk uluslararası mücevher, takı fuarı olacak. Bu fuarın neticeleri, ticari hayatın normalleşmesiyle ilgili önemli ipuçları verecektir. Biz hem geniş ürün çeşitliliğimizle hem çok sayıda yeni modelimizle hem de siparişlere hızlı yanıt veren gücümüzle yeni normalleşme sürecine hazırız.”