SEKTÖR > Özü hafif işçiliği 10 numara... İster kolye ucu olarak al ister hayalet kolye olarak….

Özü hafif işçiliği 10 numara... İster kolye ucu olarak al ister hayalet kolye olarak….

Kuyumculuk sektörümüz hareketli geçmesini ümit ettiği bir yaz mevsimine, düşen covid vaka sayıları ve aşılanma programının hız kazanmasıyla heyecanla giriyoruz. Yüksek altın fiyatları karşısında her yaş grubundan kadın takı kullanıcısı hafif modellere yöneliyorlar. Altının rekor fiyatlara ulaştığı bu dönemde, doğal olarak hafif takılar, kuyumcunun adeta acil yardım simidi görevi üstleniyor. Hafif takı grubunda yıllardır başarılı üretimler gerçekleştiren Özişçi Kuyumculuk; yeni sezona yine en yeni modelleriyle hazırlandı. Her gün yeni bir model tasarlayan ve üretime yönlendiren Özişçi Kuyumculuk; yılda 365 yeni hayalet kolye modeline imza atıyor.

Yaz mevsimiyle birlikte birçok firma yeni sezon modellerini vitrinlerine taşıdı. Hayalet kolye ve hafif takı gruplarında başarılı çalışmalar yapan, 1700 farklı takı modeliyle çok geniş bir arşive sahip olan Özişçi Kuyumculuk; yaz mevsimine sıkı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Hafif takı gruplarında hep yeni ürün beklentisinin piyasada üst düzey olduğunu belirten Özişçi Kuyumculuk firma sahibi Onur Özişçi; “İnsanlar bu takılarda yeniyi görmek istiyor. 2 ile 5 gram arasında ağırlık ortalamasına sahip hayalet kolyelerimize bu yıl ilk kez kolye ucunu ekledik. Artık isteyenler sadece kolye ucu olarak satın alabilecek ve istediği zinciri takı ile kombin edebilecekler” dedi.

Özellikle büyük şehirlerde ve batı bölgelerimizdeki gençlerin altın takıdan biraz uzaklaştığını kaydeden Onu Özişçi; “Gençler çok hafif ve günlük kullanıma uygun altın takılar tercih ediyor. Ağır takılardan çok hızlı bir uzaklaşma var. Bu durum sadece altın fiyatlarının yüksekliğiyle ilişkilendirilemez. Avrupa’da insanlar çok hafif ve sade takılar tercih ediyor. Avrupa’daki akımlar batıda yaşayanlarımızı etkiliyor. Doğudaki takı kullanıcıları da artık 14 ayara, hafif takılara yaklaşıyor” diye konuştu.

Hayalet kolyenin konsept olarak mücevherde uygulandığını ve daha sonrasında altına geçtiğini hatırlatan Özişçi; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Günümüzde çok hafif ve küçük taşlı hayalet mücevher kolyeler görüyoruz. Zaten bu kolyeler, ilk olarak mücevherde kullanılmıştır. Ülkemizin her noktasında her kuyumcuda hayalet kolye adeta günü kurtaran bir özelliğe sahiptir. İşlerin en düşük olduğu günlerde bile satılan hayalet kolyeler esnafın o günkü cirosunu belirli bir seviyeye taşımaktadır. Hafifleyen ürünler doğal olarak çok titiz işçilik istiyor. Biz bu ürün grubunda yıllardır çalışmalar yapıyoruz. Yüksek kaliteli ve özgün çizgilere sahip modelleri görmek isteyenleri mağazamıza davet ediyoruz.”