SEKTÖR > Pandemiyi fırsat bildi… Değişim için kolları sıvadı “Diriliş Gold”

Pandemiyi fırsat bildi… Değişim için kolları sıvadı “Diriliş Gold”

Deneyimli kuyum ustası Aykut Yılmaz tarafından kurulan Diriliş Gold; pandemi döneminde üretim tarzını ve model çizgilerini değiştirme kararı aldı. Çok daha cesur, fantezi takılara yeni dönemde imza atmaya hazırlanan Diriliş Gold; pandeminin yok ediş etkisini yenilenme ile değerlendirdi.

Bu yıl itibariyle 29 yılı geride bırakan, deneyimli kuyum ustası Aykut Yılmaz; markası Diriliş Gold’un üretim tarzında köklü değişime gitti. Kurulduğundan itibaren 5 yıl boyunca dorika takılar üreten Diriliş Gold; son bir yıldır A Plus olarak tabir edilen özel tasarımlara, özel koleksiyonlara imza atmaya başladı.

Pandeminin genel durgunluğunu bir fırsat olarak değerlendirmek için harekete geçtiklerini ve yeni bir tarza bürünmek için, piyasaların genel sakinliğini avantaja çevirdiklerini kaydeden Aykut Yılmaz; “Diriliş Gold; son bir yıldır çok farklı takılar üretiyor. Artık dorikayı tek başına değil farklı takı tarzları ile kombin kullanıyoruz. 1 yıl içinde 2000’den fazla yeni modele imza attık. Pandeminin etkilerinin geçmesini oturarak değil çalışarak ve değişerek bekledik” dedi.

Hem iç piyasaya hem de yurtdışına gönderilen takılara imza attıklarını, sektörümüzün önde gelen dev markalarının birçok takı grubunda tedarikçisi olduklarını kaydeden Yılmaz; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birbirini tamamlayan çok iyi bir ekibe sahibiz. Atölyemizde projet (fusion kalıp alma robotu) dahil olmak üzere birçok farklı takı üretim tekniğini yüksek teknoloji eşliğinde kullanıyoruz. Yeni tarzımıza müşterilerimiz kısa sürede adapte oldular. Bu dönemde birçok müşterimize özel koleksiyon tasarlıyoruz. Yavaş yavaş normalleşmenin pozitif etkisini görüyoruz. Artık yeniden doğma yeni diriliş için tam zamanı diyoruz.”