SEKTÖR > Takınıza yakışan “DY Yaldız” ile hiçbir zaman kalmayacaksınız yalnız

Takınıza yakışan “DY Yaldız” ile hiçbir zaman kalmayacaksınız yalnız

Değerli maden yaldız, patlatma alanında yıllardır sektörümüzde başarılı hizmetler sunan ve bu yıl itibariyle meslek hayatında 21 yılı geride bırakan Deniz Ylmaz; markası DY Yaldız ile takılara hayat vermeye devam ediyor. Kuyumcukent’te bulunan atölyesinde genç ve dinamik bir kadroyla, ürünlere son dokunuşlar yapan Deniz Yılmaz usta; vitrine çıkmadan önce takılara en güzel görünümü kazandırıyor. İleri teknolojiden faydalanan ve çalışanlarının iş sağlığına da büyük önem veren Deniz usta; yakın zaman önce faaliyete geçen DY Yaldız isimli atölyesiyle sektörümüzün önde gelen firmalarına hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Büyük bir emek ile üretilen ve takıseverlerin beğenisine sunulan birbirinden özel takıların son durağı, üzerlerindeki albeniyi ve özel rengi yaratan yaldız atölyesi oluyor. Her yaldız atölyesinin kendine has renk tonları oluyor. Ürünlerinin göz alıcı parlaklığa ulaşmasını isteyen ve yıllarca kaplamasının ilk günkü kalitesiyle durmasını isteyen kuyum üreticileri, yaldız yapan firmalar arasında çok titiz bir seçim yapıyor. Mesleğine uzun yıllar veren ve işinde saygın bir tecrübe edinen Deniz Yılmaz; sektörümüzün kıdemli yaldız ustalarının yanında yetiştikten sonra ve piyasadaki çok sayıdaki yaldız ustasını yetiştirdikten sonra kendi hayalleri için kendi markasıyla yola çıktı.

Kuyumcukent’te birkaç ay önce faaliyetlerine başlayan DY Yaldız; işinin uzmanı çekirdek kadroyla yoğun bir mesai harcıyor. Yaldız işinde zaman zaman ağır kimyasal maddeler kullanıldığını belirten Deniz Ylımaz; “Biz zamanında bu kimyasalların yan etkisine mağruz kaldık. Şu anda çalışanlarımızın sıfır sağlık sorunu yaşaması adına tüm işlemlerimizde kapalı ve çevreye kimyasalların kokusunu vermeyen, yeni nesil makineler eşliğinde çalışıyoruz” dedi.

Deniz Usta; yaldız işçiliğinin ürünü rezil de vezir de edebileceğini belirterek; “Benimle çalışanlar işimi çok titiz yaptığımı biliyorlar. Yaldız, patlatma ve hizmeti sunuyoruz. Her ayarda takılar atölyemize geliyor. 21 yıl boyunca hep yaldız işinde çalıştım. Adeta hayatımı bu işe adadım diyebilirim. Yıllar içinde teknolojinin de katkısıyla yaldız ve kaplama alanında önemli gelişmeler oldu. Biliyoruz ki atölyemizden çıkan ürünler; vitrinde yer buluyor. Tüketiciye ürünün göz kırpması gerekiyor. “Ben burdayım” diyen takıların ortaya çıkmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.