SEKTÖR > İbrahim Doğankaya “İtalyan kalıp atölyeleriyle aramızda artık hiçbir fark kalmadı”

İbrahim Doğankaya “İtalyan kalıp atölyeleriyle aramızda artık hiçbir fark kalmadı”

Küçük yaşta iş hayatına adım atan, farklı sektörlerde kalıp üretimi yaptıktan sonra yaklaşık 14 yıldır Berbey Kalıp markası ile sektörümüze kalıpçılık hizmeti sunuyor. Müşterilerinin numunelerini, çizimlerini hatta hayalindekilerini gerçeğe dönüştürmek için titizlikle press kalıp üreten Berbey Kalıp; en yüksek teknoloji eşliğinde yıllardır yüksek kalitesiyle ve mutlak müşteri memnuniyetiyle yoluna devam ediyor. Yaklaşan İJS öncesinde; birçok firma kalıpta sıfır risk için Berbey’in kapısını çalıyor. İbrahim Usta; İtalyan kalıp ustalarıyla Türk kalıp ustalarının arasında artık hiçbir fark kalmadığını, teknolojinin imkanlarının aradaki küçük farkların da kapanmasına vesile olduğunu söyledi.

Sektörümüzün köklü kalıp üreticilerinden Berbey Kalıp; yaklaşan İstanbul Jewellery Show öncesi, müşterilerinin yeni tasarımlarını ve hayallerindeki modelleri kalıplara aktarmak için yoğun mesai içine giriyor. Firmalara özel butik kalıp üretimi yapan Berbey Kalıp; yılların deneyimli ismi İbrahim Doğankaya ve tecrübeli ekibiyle uzun süredir sektörümüze hizmet sunuyor. İbrahim Usta; uzun zamandır düzenlenmeyen İJS’nin herkes tarafından özlemle beklendiğini, eğer şartlar uygun olur ve fuar düzenlenirse sektörün çok hareketli günler geçireceğine inandığını ifade etti.

Son yıllarda ileri teknolojiyi etkin bir şekilde kullandıklarını ve akla hayale gelen herşeyin kalıbını madene aktarabildiklerini vurgulayan Doğankaya; “İtalyan meslektaşlarımızla aramızda ufak tefek farklar, ileri teknolojinin yardımıyla tamamen kapandı. Yabancı müşterilerimizin birçoğu eskiden İtalyan kalıp atölyelerinden aldıklarını artık bizden temin ediyorlar. Tabi ki bizim işçilik fiyatlarımız çok daha uygun. Aynı kaliteyi daha uygun fiyata almanın avantajını hem yerli hem yabancı müşterilerimiz doyasıya yaşıyor” diye konuştu.

Güzel bir yaz mevsimi geçirdiklerini, Kahramanmaraşlı üreticilerin de eskiye göre daha fazla kalıp talep ettiklerini sözlerine ekleyen Doğankaya; Türk kalıp ustalarının maharetleriyle ülkemizin ciddi oranda kalıp ihraç eder bir hale geldiğini, pandeminin etkisinin azalmasıyla uluslararası arenada Türk kuyumculuğunun hızla yükselişe geçeceğini dile getirdi.