SEKTÖR > “22 ayar yeni nesil modern takı grubunda” yaptıkları EKOL oldu

“22 ayar yeni nesil modern takı grubunda” yaptıkları EKOL oldu

Altın fiyatları; son dönemde yaşanan global gelişmeler, Ukrayna & Rusya savaşının büyük etkileriyle ciddi anlamda artış gösterdi. Hem enflasyon hem de halkın alım gücünün üstünde bir artışla büyük bir yükselişe geçen altın fiyatları, hem alıcıyı hem de satıcıyı zorluyor. Bir taraftan da altının değer kazanması, altın yatırımcısının yüzünü güldürüyor. 2015 yılından buyana 22 ayar takılara yepyeni kimlik kazandıran, 22 ayarda yeni nesil takı kavramını ortaya koyan ve bu konuda cesur adımlar atan Ekol Kuyumculuk; sektörümüze adeta yön verdi. Bozdurmaya kıyamacağınız güzellikteki, yeni nesil Ekol 22 ayar setler ve takılar; Doğudan batıya ülkemizin dört bir yanında ilgi görüyor. Ekol imzalı yeni modeller bayram sonrasında da kuyumcu vitrinlerine renk katmaya devam edecek.

Belirli modellere sahip olan, ağır eski tip 22 ayar takılar; son dönemde büyük bir değişim ile modernleşme rüzgarından nasibini aldı. Bu konuda Ekol Kuyumculuğun öncü olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 2014 / 2015 yıllarında ilk modern 22 ayar takıları vitrinlerine taşıyan, dorika ile kombin 22 ayar setler piyasaya süren Ekol Kuyumculuk; aradan geçen yıllar içinde yepyeni bir takı grubu ve kimliği oluşturdu. Yeni neslin de beğenisini kazanan yeni nesil 22 ayar takılar; kuyumcuların da yüzünü güldürüyor.

Ekol Kuyumculuk 22 Ayar Mağaza Müdürü Ercan Zeren; Ekol’ün 22 ayar, modern ve estetik takılarını satın alan kişilerin, ilerleyen zamanlarda en zor anlarda bile bu takıları bozdurmaya kıyamadıklarını ve altın fiyatları ne kadar yükselirse yükselsin 22 ayardan vazgeçemediklerini ifade ediyor.

Eskiden 70 ile 80 gram ortalamalara sahip olan 22 ayar setlerin bugün itibariyle 35 gramdan başlayan ve 45 ile 50 gram standartlarında üretildiğini kaydeden Ercan Zeren; “Modernleşme hamlesini yaparken fusion gibi yeni nesil takı üretim tekniklerini yeni tasarımlarımıza aktardık ve teknolojinin de yardımıyla çok daha hafif takılar üretmemiz mümkün oldu. Birçok farklı dokuya sahip takıları kombin ettik. Bugün gurme zincir ile kazze ve dorika birlikte kullanılıyor. Kısacası 22 ayar takılardaki tabuları yıktık ve 22 ayara da sınırsız özgürlük sağladık” diye konuştu.

Kurban Bayramı sonrası birçok yeni model ile kuyumcuların satış performanslarını yukarı çekecek atılımlar yapacaklarını belirten Zeren; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yılın ikinci yarısının ilk yarısından daha iyi geçeceğine inanıyoruz. Yoğun bir düğün programı var. Uzun yıllardır kuyumculuk mesleğinin içindeyim. Altın fiyatlarının artışlarında, 22 ayardan 14 ayara geçen çok önemli bir kitle olduğunu görmedim. 22 ayar sevdalısı mutlaka ne yapar ne eder o modeli almaya kafasına koymuşsa ama geç ama erken alır. Markamız 22 ayarın değişen kimliğinde önemli bir rol oynamıştır. Artık batıda, büyük şehirlerimizde de sıklıkla 22 ayar takılar tercih ediliyor. ‘22 ayar takılar sadece Anadolu’da tercih edilir’ düşüncesi değişmiştir.”