SEKTÖR > Modern takıların da geleneksel takıların da SEÇKİN örnekleri her zaman size yakın…

Modern takıların da geleneksel takıların da SEÇKİN örnekleri her zaman size yakın…

Her tür takı grubunda son derece başarılı çalışmalara imza atan Seçkin Gold; modern tasarımlara sahip modellerinin yanısıra geçmişten günümüze taşınan takı kültürünün efsanevi modellerine de ürün portföyünde yer veriyor. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, altın para, altın sikkelerden yapılan takılar yüzlerce yıldır özellikle Anadolu topraklarında kadınlarımız tarafından tercih ediliyor. “Liralı takılar” ürün grubu olarak bildiğimiz takı kültürümüzün değerli parçaları Seçkin Gold’un hafif dokunuşlarıyla gelecek nesillere aktarılıyor…

Bazı takılar zamanın üstünde performanslar göstermiş ve her yaştan her kesimden kadınların tercihi olmuştur. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, altın paranın altın sikkenin takıya dönüştüğünü birçok müzede tarihi takılar bölümünde görüyoruz. Günümüzde bu takıların en yakın akrabası “Liralı takılar” olarak dikkat çekiyor.

Seçkin Gold; yüzlerce ürün grubu içinde liralı takılara da ayrı bir önem veriyor. Bu takı grubunu bir kültür mirası olarak kabul eden deneyimli marka; geneleksel çizgisini bozmadan farklı versiyonlarıyla liralı takıları özellikle Anadolu’daki müşterilerine sunuyor. Seçkin Gold firma sahibi Murat İpçioğlu; liralı takıların özellikle altınlarını yanında taşımak isteyenlerin ve acil bir durumda bu takıların bir bölümünü veya tamamını bozdurmak isteyenlerin yıllardır vazgeçilmezi olduğunu ifade ediyor.

Yıllar sonra Darphanenin Reşat bastığını hatırlatan Murat İpçioğlu; “Ziynet, Ata Altın ve sarrafiye altından kombin olan liralı takılar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Şimdi yıllar sonra Reşat altınının da Darphane tarafından bastırıldığını görüyoruz. Liralı takıları tercih eden önemli bir kitle var ve bu dönemsel olarak artıyor. Özellikle gurbetçilerimizin de liralı takılara ilgi gösterdiğini biliyoruz” diye konuştu.

Yılın ikinci yarısından çok ümitliyiz…

Altın fiyatlarının belirli bir seviyenin altında kalması, düğünlerin Kurban Bayramı sonrası iki üç kat artarak devam etmesi, gurbetçilerin pandemi sonrasında çok yoğun bir şekilde ülkemize gelmeleri, ekonomik açıdan altının en güvenli liman ve yatırım aracı olarak kabul edilmesi gibi sebeplerden dolayı yılın ikinci yarısında kuyum ticaretinin ülke genelinde artacağını kaydeden Murat İpçioğlu; “Önümüzdeki 2 -3 ay kuyum alışverişinin en üst seviyelere çıkacağını ve yılın sonuna kadar yüksek tempolu bir ticaret olacağını ön görüyoruz. Biz Seçkin Gold olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Hem yeni modellerimiz hem klasikleşen modellerimiz ile yine takıseverlerin ve kuyumcu dostlarımızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.