SEKTÖR > Halay başı kuyumcular olacak gurbetçiler dertlere derman olacak

Halay başı kuyumcular olacak gurbetçiler dertlere derman olacak

Yaz mevsimine giriş yaptığımız şu günlerde düğünlerin artışa geçmesi özellikle kuyumcuları heyecanlandırıyor. Pandemi nedeniyle son iki yılda çok ciddi oranda düşen kuyum alışverişinin bu yaz üst seviyeye çıkması bekleniyor. Geçen sene gurbetçilerin ciddi oranda ülkemizden takı alarak Avrupa’ya dönmeleri de bu sene için beklentileri üst seviyeye çıkarıyor. Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; uzun zamandır beklenen kuyum alışverişinin olumlu sinyallerinin gelmeye başladığını 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında kuyumcuların yüzünü güldürecek takı satışlarının olacağını öne sürdü.

Yaz güneşi yurdun dört bir yanını yavaş yavaş sararken, kuyumcularımızın da yüzü gülmeye başlıyor. Pandemi nedeniyle ertelenen düğünlerle birlikte bu yaz itibariyle 700 ile 800 bin düğünün yapılacağı tahmin ediliyor. Kuyumcuları düğünler kadar gurbetçiler de heyecanlandırıyor. Euro’nun 17 lirayı görmesiyle birlikte gurbetçilerin cebindeki yabancı para ülkemizde daha da değerli hale geliyor.

Balaban Kuyumculuğun firma sahibi, duayen kuyumcu Turan Keser; Anadolu’da bütün kuyumcuların ciddi bir hazırlık yaptıklarını, vitrinlerini yeni modellerle zenginleştirdiklerini ve yaz mevsiminde kuyum alışverişinin zirve noktasına çıkmasının beklendiğini söyledi.

Yurtiçinde yaşanan hayat pahalılığının ve TL’nin yabancı paralar karşısında değer kaybetmesiyle herkesin elindeki birikimi altına döndürmek istediğini kaydeden Turan Keser; “Hayat pahalılığı gerçekten her yerde net bir şekil görülüyor. Geçen yıldan buyana herşeyde en az iki hatta 3 kat artış var. Bir tek altın fiyatları daha bir kat bile artmadı. Bu yüzde altına yatırım yapmak. Altın takı alıp kenara koymak en mantıklı hareket olmaya devam ediyor. Bu durumun da kuyumculara artı yansıması oluyor” diye konuştu.

Balaban Kuyumculuğun bu yıl hafif takılara ağırlık verdiğini ve yeni şarnel takılar hazırlayarak kuyumculara sunduğunu sözlerine ekleyen Turan Keser; kuyumcuların bu yaz birinci önceliğinin yeni tasarımlar olmadığını, yüksek satış rakamlarına sahip klasik modellerin daha fazla tercih ettiklerini dile getirdi.