SEKTÖR > Steel’in Yeni Adresi… İleri Teknoloji Merkezi..

Steel’in Yeni Adresi… İleri Teknoloji Merkezi..

Türk mühendislerinin ve ustalarının görev aldığı Steel Kalıp & Makine, yakın zaman önce yeni üretim merkezine geçiş yaptı. Gelecekle ile ilgili önemli projelerini hayata koyma, yeni makinelerin hızlı bir şekilde üretilmesi ve yeni hedeflere hızla ulaşma adına, kapılarını açan Steel Kalıp Makine üretim merkezi, akıllı üretimin yeni adresi oluyor….

Üretim gerçekleştirdiği makine parkurunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı ve Türkiye’de üretilen teknik donanımı üst düzey makineleri yurtdışına ihraç etmeyi hedefleyen Steel Kalıp Makina; yeni hedeflerine yeni adresinden yönelecek. Marmara Sanayi Sitesi’nde yer alan Marmara İş Merkezi’ne tüm birimlerini taşıyan Steel; 2000 m2 alan içinde hem idari hem üretim faaliyetlerini tek çatı altında birleştirdi.

Steel Kalıp Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Çelik; bir önceki üretim adreslerinin artık kendileri için yeterli olmadığını, farklı birimlerin birlikte, koordineli bir şekilde çalışması adına çok daha geniş, tek bir adreste faaliyetlerine devam etmeye karar verdiklerini söyledi.

Özellikle pandemi döneminde böylesi bir atılım yapmanın kendileri için krizi fırsata çevirmek anlamına geldiğini kaydeden Yusuf İ. Çelik; “Pandemi döneminde hiç ara vermeden çalışmalarına devam eden nadir markalardan biri olduk. Yeni adresimize hızla geçtik ve pandeminin genel piyasa sakinliğini de, adaptasyon süresi olarak başarıyla değerlendirdik. Yeni adresimizde yepyeni makinelerin üretimine de başladık. Şu anda Steel çatısı altında 88 çeşit (farklı işlevselliğe sahip) makine birçok sektörün kullanımına sunulmaktadır” diye konuştu.

2020 yılında artan altın fiyatlarıyla birlikte has altına büyük bir yönelme olduğunu ve gram altın taleplerinin zirve yaptığını vurgulayan Çelik; açıklamasına şöyle devam etti.

“Özel, gram ve sarrafiye altın ambalajlama makinesi ürettik. Tek bir makine ile 3 makinenin yaptığı işlemleri gerçekleştiriyoruz. Daha önce en az 30 m2’lik bir alana ihtiyaç varken tek cihaz ile 3 m2’de işlem yapılabilir hale getirdik. Ayrıca gram altın üzerine başarılı kalıplar gerçekleştirdik. Dünyanın en son kullandığı, gram altın kalıp makinesini ithal ettik. Yeni nesil hammaddeler kullanarak, kalıp kalitemizi en üst seviyeye çıkardık. Açılması teknik olarak mümkün olmayan akıllı, yüksek güvenlikli ambalaj tekniğini de müşterilerimizin kullanımına sunduk.”

Steel’in yeni üretim merkezinde hayata geçen makinelerin büyük bir bölümü Dünyanın birçok ülkesindeki kullanıcıların da tercihi oluyor. Ayrıca marka; savunma sanayi, otomotiv sanayi gibi kuyumculuk sektörünün dışında da farklı alanlara kalıp, makine hizmeti sunmaya devam ediyor. Steel; üretim merkezinde birçok gence de şans veriyor. Yıllardır Steel çatısı altında çalışmalarını sürdüren genç isimler önce kalfa sonra usta kimliğiyle markanın gelecek hedeflerine yol almasında önemli rol üstleniyorlar.