SEKTÖR > En kötü günler geride kaldı… Esas Bayram ”Bayram sonrası”

En kötü günler geride kaldı… Esas Bayram ”Bayram sonrası”

Haliloğlu “Baskılanan duygular serbest kalacak. Bayram sonrası kuyum alışverişi zirveye çıkacak”

Ülkemizin Covid 19 belası ile tanışma süresi bir yılı geride bıraktı. Zaman zaman düşen zaman zaman artan vaka sayıları herkesi düşündürüyor. Son dönemde Covid 19 aşısı olan kişilerin sayısının artması, bilim adamlarını yakın zaman için umutlandırıyor ve 2021 yazının çok daha rahat geçebileceğini müjdeliyorlar. Sektörümüz açısından da benzer bir durum söz konusu, yeni yıla düşen altın fiyatlarıyla merhaba diyen kuyumculuk sektörü esas hareketliliği bayram sonrası bekliyor….

Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Sedaş Kuyumculuk Genel Müdürü Murat Haliloğlu; Ramazan Bayramı sonrasında kuyum alışverişinde ciddi oranda artış beklediğini, yılın ikinci yarısında yaşanacak hareket ile 2020 yılında yaşanan büyük ticari kaybın en az yarısının geri geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

Uzun zamandır alımlarını erteleyen, kısıtlamalarla psikolojik olarak da zor günler yaşayan insanların, Bayram sonrası yaz mevsiminin de yaklaşmasıyla kendilerini ödüllendirmek isteyeceğini vurgulayan Murat Haliloğlu; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takı almak, kullanmak bir psikolojik ihtiyaçtır. Covid 19 ile yatıp kalkan halkımız, yaşadığı bunalımlı günleri unutmak için ertelediği birçok isteğini yerine getirmek isteyecek. Covid 19; esasında hayatın ne kadar kısa olduğunu da bize farkında olmadan göstermiş oldu. İnsanlar artık çok fazla gelecek hesapları yapmadan, hayallerini yaşamayı ve imkanları varsa, hemen elde etmek istediklerini almayı planlar bir ruh haline girdi. Bu düşüncenin yansımaları kuyumculuk sektörüne de olumlu yansıyacaktır. Bizim için esas bayram, bayram sonrası olacaktır.

Bayram sonrası Lisa Show Başlar…

Sedaş Kuyumculuğun özel markası Lisa’nın en yeni modellerinin tasarım ve imalat aşamasının İtalya’da sürdüğünü belirten Haliloğlu; “Bayram sonrası, İstanbul Jewellery Show olsa da olmasa da, yılın en çarpıcı Lisa markalı takılarımızı müşterilerimize sunacağız. Geçen yıl pandeminin gölgesinde kalan, birçok iddialı modelimiz arzu ettiğimiz sayıda tüketiciye ulaşmadı. Bu takılarımızın yeni versiyonları da bayram sonrası mağazamızda olacak. Yakın zamanda ümit görüyorum. Güzel günler çok yakında” diye konuştu.