SEKTÖR > Çelik gibi üretim kasları var…

Çelik gibi üretim kasları var…

Dünyanın her yerinden müşterileri var…

“Steel Show 2021… Rüzgar gibi geçti”

Ülkemizin önde gelen makine ve kalıp üreticisini Steel Kalıp & Makine, katıldığı İstanbul Jewellery Show’da birçok yeni makinesinin ilk tanıtımını gerçekleştirdi. Pandemi öncesindeki İJS Mart ayağı kadar etkin bir Ekim fuarını geride bırakan Steel; fuar öncesi dersine çok iyi çalışmasının karşılığını müşterilerinden tam not ile aldı….

İster yerli ister yabancı olsun kuyum üreticilerinin iş hayatına büyük kolaylıklar katan, sunduğu farklı makinelerle aynı atölye içinde birçok farklı ürünün yapılmasına imkan tanıyan Steel Kalıp & Makine; pandemi yokmuş gibi son derece başarılı bir fuarı geride bıraktı. Birçok yeni makinesini tanıtan Steel; özellikle kazze üreten, burgulu zincir yapan ve gram altını el değmeden yüksek güven içinde ambalajlayan otomatik makineleriyle büyük ilgi topladı.

Son yılların en etkin fuarlarından birinin geçtiğini, çok sayıda farklı ülkeden gerçek anlamda alıcıların İJS’ye geldiğini kaydeden Steel Kalıp & Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Çelik; “Biz de fuarın bu kadar hareketli geçeceğini tahmin etmiyorduk. Fuara her zamanki gibi sıkı hazırlandık. Biz piyasada yaşanan iniş ve çıkışlara göre pozisyon alan bir firma değiliz. Hep istikrarlı büyüyen, sürekli yenilikler peşinde koşan ve ümitlerini hep taze tutan bir anlayışla çalışıyoruz. Biz boşuna demiyoruz: “İJS’nin yıllardır çok sağlam bir stili var” diye konuştu.

Fuar sonrası yaptığımız analizlerde 2019 yılının Ekim fuarını 3’e katlayan olumlu sonuçlar elde ettiklerini açıklayan Y. İzzet Çelik; “Sergilediğimiz tüm makinelerimiz için sipariş aldık. Yeni çıkardığımız ve adeta usta işi çalışmalara imza atan, farklı dokulara sahip takıların üretilmesini sağlayan makinelerimiz, fuarın yıldızı oldu. Kuyum üretimi her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa orada Steel olmaya devam edecek” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde kuyum üretiminin arttığını ve bu durumun her yıl fuarın makine bölümünün kalabalığına yansıdığını kaydeden Çelik; açıklamasına şöyle devam etti:

“Doğrudur artık her ülke ama az ama çok kuyum üretimini arttıran faaliyetler içine giriyor. Yerli üreticilerimizin bu durum karşısında panik olmasına gerek yok. Netice itibariyle bu topraklarda yüzlerce yıldır takı imal ediliyor ve bu kültür bizim adeta DNA’mızda yer alıyor. Kuyumcukent, Altınşehir gibi üretim kompleksleri Dünyanın hiçbir yerinde yok. Şimdi; sadece üretim gücümüzü değil aynı zamanda takı tasarımı alanındaki farklı bakış açımızı ve kültürel zenginliğimizi aktarma zamanı gelmektedir. 2021 yılında iç piyasada zirveyi gördük. Ürettiğimiz makinelerin çok büyük bölümü bu yıl iç piyasaya gitti. Kuyum üreticimizin; avantajlı işgücü ve üretim yeteneği uluslararası rekabette önemli koz olmaya devam ediyor.”