SEKTÖR > Binlerce yabancı çift önce Ziver Alyans kalitesine EVET diyor

Binlerce yabancı çift önce Ziver Alyans kalitesine EVET diyor

Ali Kanadıkırık “ Zirvede olmak için çıkılan yolda her attığın adım seni bir kademe yukarı taşır”

Çok küçük yaşta, değerli kuyum ustası, babası Ziver Kanadıkırık’ın kuyum atölyesine gelen ve kendini hem alaylı hem de mektepli olarak yetiştiren Ali Kanadıkırık; Ziver Alyans markasıyla 12 yıldır, Kahramanmaraş’ta üretilen binlerce alyansı Dünyanın 10’dan fazla ülkesine ihraç ediyor. 14, 18 ve 21 ayar üretilen Ziver Alyans; Türk kuyum ustalığını yurtdışında gururla temsil ediyor. Başarı basamaklarına teker teker çıkan Ziver Alyans; yakın zamanda branşında zirveye yakın noktalarda kendine yer arıyor….

Çocukluğu çok fazla yaşama şansı bulmayan 6 yaşında kuyum tezgahıyla tanışan ve 22 yıldır kuyumculuk mesleğinin içinde bulunan ve 15 yıldır aktif olarak icra eden Ali Kanadıkırık; kardeşi Agah Kanadıkırık ile 12 yıldır Ziver Alyans markasıyla sektörümüze hizmet sunuyor. Yaklaşık 1 yıldır atölyesini Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksine taşıyan; yeni makinelerle önemli yatırımlara imza atan Ali Kanadıkırık; her geçen yıl ürün kalitesini bir tık yukarı çıkarmayı başarıyor.

Mesleğine aşık olduğunu ve kendi mutluluğunun, ürünlerini kullanan son tüketicinin mutluluğuna endeksli olduğunun altını çizen Ali Kanadıkırık; “Kuyumcular, son tüketici Ziver Alyans ürünlerini kullandığında keyif almaları, ergonomisinden estetik duruşundan haz almaları ticari başarımızdan da önemli unsurlara sahip. Baba mesleğine çok küçük yaşta adım attım ve çocukluğumu yaşamadan, hayatımı işime adadım. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Takı Tasarım Bölümünü de bitirerek, alaylı kimliğimi mektepli kimlik ile bütünleştirdim. Arap ülkeleri başta olmak üzere Ziver Alyans imzalı alyanslarımız Amerika ve Almanya’da dahil olmak üzere 10’dan fazla ülkede binlerce çiftin mutluluğuna tanıklık ediyor” diye konuştu.

Çok farklı takı gruplarında çalıştıktan sonra hiçbir zaman popülerliği ve kullanımı bitmeyecek olan alyans takı grubunda gelişmeyi ve markalaşmayı tercih ettiklerini belirten Kanadıkırık; “Binlerce farklı alyans modeli ürettik. Zaman zaman ihraç ettiğimiz ülkelerin kültürel değerlerini, ulusal sembollerini de inceliyor ve yeni tasarımlarımızda bu detaylara dikkat ediyoruz. Birçok alyans modeli; birçok coğrafyada aynı ilgiyi görebiliyor ama yöresel tercihler de talep ediliyor” dedi.

Alyans üretimini tek başına, herhangi bir usta ile çalışmadan öğrendiklerini ve bunun için 2 yıl çaba harcadıklarını kaydeden firmanın bir diğer ortağı Agah Kanadıkırık; yakın zaman içinde markalarının İstanbul Jewellery Show’a katılımcı olmayı planladığını, Altınşehir’in hem markalarına hem de Maraşlı esnafın gelişimine, vizyonuna çok olumlu katkı sağlamaya başladığını dile getirdi.