SEKTÖR > SEÇKİN Gold’un yılın ikinci yarısı ile ilgili tahminleri gerçeğe dönüştü… Tecrübeli marka yılı başarıyla tamamlıyor…

SEÇKİN Gold’un yılın ikinci yarısı ile ilgili tahminleri gerçeğe dönüştü… Tecrübeli marka yılı başarıyla tamamlıyor…

Sektörümüzün önde gelen üreticilerinden biri olan Seçkin Gold; özellikle yılın ikinci yarısındaki iş temposuyla 2022 yılı başarılı bir şekilde kapatan firmalarımız arasında yerini aldı. Geniş ürün çeşitliliği ve yüksek kalitesiyle müşterilerini memnun eden deneyimli marka; bu yıl yine çok sayıda trend olan takılara imza attı. Özellikle hafif takıları, kültürel takı grupları ile kuyumcuların yüzünü gülderen Seçkin Gold; 2022 yılında 14 ayar takı grubunda daha fazla üretim yapar bir pozisyona geldi.

Altın fiyatlarının belirli bir seviyenin altında kalması halinde, düğünlerin yılın geneline yayılmasıyla, pandeminin etkisinin minimum düzeye inmesiyle kuyum alışverişinde temponun artacağını Haziran ayında duyuran Seçkin Gold firma sahibi, tecrübeli kuyumcu Murat İpçioğlu; belirttiği parametlerin aynen oluşmasıyla oldukça hareketli bir ikinci yıl yarısını geride bıraktıklarını söyledi.

Murat İpçioğlu; bu yıl hem kültürel takı gruplarının hem de hafif fantezi takılarının yüksek satış rakamları yakaladığını, altın fiyatlarının belirli bir rakamda uzun süredir kalmasının tüketicinin kuyum alışverişini hızlandırdığını dile getirdi.

Normal zamanlarda yılın 9 ve 10’uncu aylarında kuyum alışverişinde temponun düştüğünü her zaman gözlemlediklerini kaydeden İpçioğlu; “Bu yıl böyle olmadı. 9 ve 10’uncu ayı adeta yaz mevsimi gibi hareketli geçirdik. Toplumda altın fiyatlarının daha da artacağı yönünde bir inanışın bulunduğu gözlemliyoruz. Daha da artmadan alım yapmak isteyenlerin de bu dönemde piyasanın hareketli olmasına önemli katkılar sağladığına şahit oluyoruz” diye konuştu.

Murat İpçioğlu; geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’nın daveti ile Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’ne gelen İMMİB Başkanı Burak Yakın ve İMMİB Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerini sundu. İMMİB’in tecrübesinin, desteğinin bölge kuyumcularının yurtdışına açılımlarında büyük güç sağlayacağını ifade etti.