SEKTÖR > Nurettin Özmen“Eren Has Group’un en büyük zenginliği madenleri değil işini aşkla yapan çalışma arkadaşlarımızdır”

Nurettin Özmen“Eren Has Group’un en büyük zenginliği madenleri değil işini aşkla yapan çalışma arkadaşlarımızdır”

Sektörümüzün en önemli sorunlarının başında; bu alanda kariyer yapmayı isteyen gençlerin sayısının azalması ve kuyumculuk branşında eğitim alanların pratik yoksunluğu geliyor. Değerli maden ticareti yapan firmalarımız bu konuda biraz daha şanslılar. Özellikle bankacılık, ekonometri, işletme, iktisat ve istatistik bölümlerinden mezun olanlar değerli maden firmalarımızda başarılı kariyer hikayelerine imza atabiliyorlar. Eren Has Group; 50’ye yakın çalışma arkadaşlarıyla başarılı İnsan Kaynaklarının güzel örneklerini sunuyor. EHG’nin genç Genel Müdürü Nurettin Özmen; EHG’nin en değerli yönünün madenleri değil işini aşkla yapan çalışma arkadaşları olduğunu, başarılı bir kadro olmadan şirketlerin uzun vadede başarılı sonuçlar elde etmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor.

Mutlu çalışanlar, firmanın güleryüzü olarak yüksek enerjilerini müşterilerine yansıtıyor ve müşterilerin çalıştıkları marka ile aralarında bir aidiyet duygusu oluşuyor. Başarılı şirketlere baktığımız zaman hep mutlu insanların biraraya geldiğini, çok iyi bir ekip olduklarını gözlemliyoruz. Sektörümüzde başarılı insan kaynakları örneğini sunan firmalarımızdan birisi de Eren Has Group oluyor. Markanın hem Kuyumcuken hem de Çarşı şubelerinde 50’den fazla işinin uzmanı görev yapıyor.

13 yıl çalıştıktan ve başarı basamaklarını birer birer çıktıktan sonra EHG Genel Müdürü konumuna erişen Nurettin Özmen; gençler için harika bir örnek teşkil ediyor. Kıymetli maden ticareti alanında spesifik bir eğitim veren kurumun bulunmadığını, EHG’de çalışmaya başlayanlar için uzun bir oryantasyon eğitimi verdiklerini kaydeden Nurettin Özmen; “Oryantasyon eğitimi esnasında kişinin yönelimlerini ve daha yatkın olduğu ilgi alanlarını tespit ediyoruz. EHG’de çalışmak için referans tabi ki çok önemli bir kriter oluyor. Tüm değerli maden firmalarında hatta kuyumculuk sektörünün tamamında referans büyük önem teşkil ediyor. Referansın ardından da kişinin eğitimi ve gelecekte kendisini nerede görmek istediği diğer önemli kriterler olarak ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Eren Has Group’ta sektör ortalamasının çok üstünde bayan çalışanların bulunduğunu, birçok çalışanın markanın kurulduğu günden buyana çalışmalarına devam ettiklerini belirten Özmen; “Ailemize yeni katılacak olan arkadaşların genç, kendini geliştirmeye hevesli kişiler olmasına özen gösteriyoruz. Sektörün dışından gelen kişilere de kapımız açık. Çalışanlarımıza öncelikle EHG’nin saygın duruşunu, müşteri ilişkilerindeki titiz yaklaşımını aşılamaya özen gösteriyoruz” dedi.

EHG’nin kapısının her zaman gençlere ve değerli maden ticaretinde görev almaya istekli kişilere açık olduğunu sözlerine ekleyen Genel Müdür Nurettin Özmen; Degerli maden ticareti alanında kendini yetiştirenleri çok parlak bir geleceğin beklediğini dile getirdi.