SEKTÖR > Feyzullah Ören “Türk Kadını Dünyanın en bilinçli mücevher kullanıcılarından”

Feyzullah Ören “Türk Kadını Dünyanın en bilinçli mücevher kullanıcılarından”

Mücevher; özellikle son 7-8 yıl içinde lüks ürün grubu kimliğinden, ulaşılabilir pahalı ürün kimliğine dönüştü. Bu süre içinde mücevherin onlarca detayı, hem sanal Dünyada hem de çeşitli seminerler vasıtasıyla son tüketiciye aktarıldı. Zergeran Pırlanta Toptan Satış Mağaza Müdürü Feyzullah Ören; mağazalarına gelen tüketicinin bilinçli bir şekilde isteğini kendilerine iletmesinden memnuniyet duyduklarını, böylesi bilgi dolu bir müşteri kitlesine hizmet sunmanın çok daha keyifli olduğunu ifade etti.

Dünyanın neresinde olursanız olun, mücevhere tutkuyla sarılan ve ona aşk besleyen kadınlar görebilirsiniz. Çok farklı coğrafyalara ürünlerini sunan, mücevheri Dünya kadınıyla buluşturan Zergeran Pırlanta; Türk mücevher kullanıcısının yüksek bilinç ve bilgi sahibi olmasından gurur duyuyor. Markanın Mağaza Müdürü Feyzullah Ören; Türk kadınının uluslararası sertifika eşliğinde mücevher almak istediğini, Zergeran Pırlanta çatısı altında yüzlerce mücevherin her birinin GIA başta olmak üzere uluslararası sertifika eşliğinde satışa sunulduğunu söyledi.

Markalarının ürün değişiminde %20 ile %30 eksiği eşliğinde hizmet sunduğunu ve pekçok markanın kendi ürünlerini geri almadığını hatırlatan Feyzullah Ören; “Müşterimiz bize gelirken pırlanta ile ilgili önemli bilgilere sahip oluyorlar. Bilgili bir müşteriye ürün satmak çok daha kolay oluyor. Bizden ürünü alan bir kişinin ikinci ürün tercihinde çok daha hızlı hareket ettiğini hatta mağazaya gelmeden ürünü evine sipariş ettiğini görüyoruz. Bizim işimizin %80’ini güven sunmaktır” diye konuştu.

Son dönemde kuyumcuların da bilmeden CVD Pırlanta (Laboratuvar ortamında üretilen, doğal olmayan pırlanta) ürünleri satışa sunduğunu ve bu konuda kendilerine hatırı sayılır sayıda şikayet geldiğini kaydeden Ören; “Uluslararası sertifikalı mücevher büyük önem taşıyor. Bu konuda çok sayıda mağdur kişiyle karşılaşıyoruz. Bizim yüzde yüz sertifikalı ürün satışımızın haricinde, CVD pırlantayı ayıran özel bir cihazımız da bulunuyor” dedi.

Mücevher kullanıcısının CVD Pırlantalı ürünü bilmeden almasının haricinde, beyan edilenden farklı sınıf ve kalitede pırlantayı satın alabildiğini ve firmaların sattıkları ürünleri geri almadığını sözlerine ekleyen Ören; ürün hakkında detaylı bilgi edinmenin haricinde satıcı ile ilgili de çeşitli referanslar ve bilgiler toplanmasının mücevher alışverişinde büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi.